Karim Benzema din Franța îl acuză pe Didier Deschamps de “a pleca la rasiste”

Atacantul Franței, Karim Benzema, a susținut că managerul echipei naționale, Didier Deschamps, “sa arătat supus presiunii unei părți rasiste din Franța” atunci când a fost de acord să-l lase din echipă pentru Euro 2016.

Benzema a marcat 27 de goluri in 81 de aparitii pentru tara sa, dar nu va participa la finala campionatului pe teren propriu in aceasta vara, dupa ce a fost suspendata de Federatia Franceza de Fotbal in decembrie.

fiind pus sub urmărire penală în legătură cu o încercare de a șantaja colegul internațional de echipă Valbuena în legătură cu o bandă sexuală, cu președintele FFF, Noel Le Graët, spunând că este important din motive de “armonie puternică” nu a fost implicat. Deschamps și-a sprijinit decizia, ceea ce Benzema a criticat într-un interviu acordat ziarului spaniol Marca, susținând că are mai mult de-a face cu rădăcinile sale nord-africane decât în ​​cazul implicând Valbuena.

“El [Deschamps] sa aplecat la presiunea unei parti rasiste din Franta “, a declarat Benzema, care a marcat 29 de goluri pentru Real Madrid sezonul trecut, in timp ce clubul spaniol a terminat pe locul doi in La Liga si a castigat Liga Campionilor. “Trebuie să știe că în Franța, partidul extremist a ajuns în al doilea tur de scrutin în ultimele două alegeri.” Prin urmare, nu știu dacă este o decizie numai pentru Didier pentru că m-am întâlnit cu el, cu președintele, cu toții.Nu am nici o problemă cu nimeni. Eu sunt cu Franta si imi doresc bine. “Comentariile lui Benzema sunt urmate de cele facute de Eric Cantona intr-un interviu acordat Guardianului, in timpul caruia fostul Manchester United a interogat decizia lui Deschamps de a lasa nu numai Benzema din Franta Euro 2016, dar și Hatem Ben Arfa, sugerând că colegul său internațional de o singură dată ar fi putut face acest lucru, deoarece ambii jucători au patrimoniul din Africa de Nord. “Deschamps, are un nume cu adevărat francez. Poate că el este singurul din Franța care are un nume cu adevărat francez “, a spus Cantona. Nimeni din familia lui nu se amesteca cu nimeni, stii tu. Ca și Mormonii din America.

“Deci nu sunt surprins că a folosit situația lui Benzema să nu-l ia. Mai ales după ce [Manuel] Valls [premierul francez] a declarat că nu ar trebui să joace pentru Franța.Și Ben Arfa este poate cel mai bun jucător din Franța de astăzi. Dar au o origine. Îmi este permis să mă gândesc la asta “. Avocatul lui Deschamps, Carlos Brusa, a reacționat la comentariile lui Cantona spunând că a lansat o procedură împotriva celor de 50 de ani pentru a sancționa” declarațiile inacceptabile și defăimătoare care dăunează Integritatea dlui Deschamps “. Le Graët a descris, de asemenea, comentariile lui Cantona drept “ridicole”. Scriind pe Twitter, ministrul francez de sport, Thierry Braillard, a numit declarațiile lui Benzema la Marca “nejustificate și inacceptabile. Sprijin total pentru FFF și Didier Deschamps “.