Az orosz világbajnokságot elismert doping bejelentő

Grigory Rodchenkov orosz bejelentő elismerte, hogy saját doppingprogramjából elismeri az egyik orosz világbajnokságot.

Az orosz nemzeti doppingellenes laboratórium korábbi igazgatója azt állította, hogy felelős a pozitív tesztek és jelenleg az Egyesült Államokban tanúi védelem alatt áll.

Beszélgetés a sport, a politika és az integritás konferencián Londonban csütörtökön keresztül videojel segítségével, Rodchenkov, aki balaclavával Bet365 fogadási bónuszok elhomályosította az arcát: az orosz válogatott csapat szereplőinek nevén keresztül… csak egy nevet találtam [a Világ Doppingellenes Ügynökség által azonosított mintákból].A többiek nagyon újok számomra. ”

Nem volt világos, hogy Rodchenkov utal-e valakire a csapatban, akit a Fifa birtokol, vagy egy korábbi játékoslistáról.

Fifa azt mondta, hogy a világbajnokság összes tesztjét lezárják és Svájcba vitték. Azt is kijelentette, hogy Oroszország csapata mentes a doppingtól, bár több, a versenyhez nem kapcsolódó játékos vizsgálata folytatódott.

Rodchenkov azt mondta: „Tudom, hogy csak külföldi doppingellenőrzés lesz.Tisztanek kell lennie ebben az egy hónapos versenyben Oroszországban, Bet365 fogadási bónuszok az interneten mert vannak ellenőrzések, és egy ilyen nagy eseményhez Wada-nak van egy független megfigyelői csapata.

Rodchenkov kinyilatkoztatásai a doppingról a Sochi 2014-ben Az olimpia az orosz atlétikai szövetség és a paralimpiai bizottság Oroszország doppingellenes ügynökségének Rusada felfüggesztéséhez vezetett.

A Wada által 2016-ban Richard McLaren, a kanadai sportügyvéd által összeállított jelentés rávilágított a pozitív drogok elrejtésére. ötéves időszakon keresztül.A labdarúgás több mint 30 sportból állt.

Rodchenkov azt mondta, hogy McLaren kiemelte a 34-es szintű labdarúgót minden szinten, és elküldte Fifának, aki megküldte neki egy listát mintegy 60 kérdésről, amelyekre válaszolt.

Oroszország elismerte a McLaren-jelentés néhány megállapítását, de tagadta az állami szponzorált doppingprogram létezését.

Rodchenkov javasolta az ügynökök és mások szerepét, akiknek a megélhetése nagyban függött a fizetett játékosok kevésbé valószínűsítették a doppingot a futballban.

„Tudtam, hogy megpróbálják tisztán tartani őket, mert attól tartanak, hogy a doping esetleg tönkreteszi a játékosok karrierjét” – mondta. „Az [olimpiai] sportolóval ellentétben minden pozitív eset és a kísérő túlélte és folytatta a rossz munkát.”