A második futballista Barry Bennell soros pedofil bántalmazását tárja fel

A Walters ügyes, harcias középpályás volt Plymouth-akcentussal, szemet hagyva és szinte megszállott vágy, hogy eljuthasson a sport tetejére. A Lilleshallon, a Labdarúgó Szövetség kiválósági iskolájában volt, ugyanabban a termésben, mint Andy Cole és Ian Walker, két jövőbeni Angliában.Tottenham Hotspur a klubok közé tartozott, de a Crewe-nak saját látnivalói voltak, nagy hangsúlyt fektetve az ifjúsági fejlődésre, és a fiatal, benyomást keltő Walters szerette, amit hallott az embertől, aki meghívta őt a Gresty Road-ba. négy évig a labdarúgó edzőm bántalmazták További információ

Ez az ember Barry Bennell volt, a soros pedofil, aki az elmúlt héten kiemelkedően szerepelt ezen az oldalon, és eddig Walters soha nem érezte magát nyilvánosan beszélni arról, hogy mi történt vele a Crewe-nél, a gyermekkorában fellépő megrázó Betclic mobil bónusz hatásokról, és arról, hogy 44 évesen több mint 30 évet töltött a palackozott mindenben, élve az életét torzító titokkal.

Aztán, múlt szerdán Andy Woodward interjút olvasott a szexuális bántalmazás és a szellemi kínzás éveiről, melyet Bennelltől szenvedett el, 11 éves kortól, és azt, hogy a régi barátja attól tartott, hogy sokan – több száz – potenciálisan – célzottak egy férfi által leírt férfi Az amerikai hatóságoknak „szinte kielégíthetetlen étvágyuk” van a fiatal fiúk számára.

Walters, egy évvel a Woodward-nál a Crewe-rendszerben régebbi, nehezen olvasható, de más értelemben pontosan mit jelentett meg kellett kezdeni saját újjáépítési folyamatát.Ő is bántalmazott egy olyan emberrel, aki a bírósági eljárásban „szörnynek” nevezte magát. A különbség Walters soha nem volt része a korábbi edzője ellen. Woodward interjúja egyfajta felhatalmazást hozott neki, amit korábban még soha nem tapasztalt, és azt az érzést, hogy végül Betclic mobil fogadás megvan a lehetősége, hogy megszabaduljon a saját zűrzavaráról. Felkapta a telefont, és felhívta, hogy megváltoztassa az életét.

Pontosan az oka annak, hogy Woodward kénytelen volt elmesélni a történetet, amely inspirálta Walters-t, hogy megvalósítsa a helyreállítás első szakaszát. szembesülni az életének háromnegyedét uraló titokkal. Mindketten tisztában vannak más csendben szenvedő áldozatokkal. De még több lesz Walters félelme, mivel Bennell három évtizede dolgozott junior és profi labdarúgásban.Sok más? “Határozottan.”

Walters számára ez 1984-ben kezdődött a Butlin Minehead-i táborában, amikor megnyerte az iskolafiók labdarúgó-versenyének első szakaszát, ahol a díjat végül a Manchester United-nél kellett edzeni . Walters egészen a verseny különböző szakaszaiba ment, és 12 éves korában az Egyesült Államok régi tréningterületére utazott, hogy megmutassa, mit tehet Bryan Robson és Ron Atkinson többi szereplőjének társaságában.

Bennell, aki a múltban szoros Betclic mobil sportfogadás kapcsolatban állt a Manchester City-vel, és kapcsolatba került Stoke City-vel, valamint a Derbyshire-i, Staffordshire-i, Cheshire-i és Greater Manchester-i junior csapatokkal való kapcsolata volt a tetszett, amit látott.Facebook Twitter Pinterest Steve Walters, igaz, a Crewe Alexandra ellen, York City ellen 1993-ban. Fotó: Sean Dempsey / PA Archívum / PA képek

„Csak befejezte a Man City-t és elkezdte a Crewe-t. – mondja Walters. – Először is, Crewe-ben maradok az iskolai szünetem alatt, valamint a páratlan hétvégén, és néha a házában maradok. Számomra ő volt a legjobb edző. Meg tudott csinálni trükköket azzal a golyóval, amit korábban nem láttam. Minden annyira lenyűgöző volt róla, és képes volt arra, hogy különlegesnek érezze magát. Régebben ígérte, hogy jobb játékos lesz.Azt mondaná, hogy én voltam a legjobb fiatal középpályás játékos, akit valaha is látott, és hogy segíteni fog engem Angliában játszani, és hittem neki. Andy Woodward: „Ez volt a lágyabb, gyengébb fiúk, akiket célzott. p>

Bennell azt mondta, hogy „rengeteg fiú” maradt vele, és kezdetben segített a saját letelepedési folyamatában.Később, apja, Chris felállt Plymouthból, és egy tehetséges edző is elkezdett dolgozni a Crewe-nak, végül a klub közösségének tisztévé vált, és egy ilyen tisztelt figura a városban több mint 1000 ember vett részt a temetésén, és most emlékmű neki egy sportközpontban, közel a földhöz.

Azóta azonban Bennell könnyen hozzáférhetett. – Amikor először próbált valamit, emlékszem, hogy kicsit agresszív vagyok vele – mondja Walters. – Sötét szoba volt, és amikor bejöttem, a felső emeleten voltam. Azt mondtam neki, hogy menjen ki, és utána semmi sem történt semmi, de ez volt a víz tesztelése. Úgy gondolom, hogy ez a helyzet: „Nincs semmi, ami itt történik, de adjon egy kis időt.” Ezután két-három hónappal később újra elkezdődött.Csak azt szeretném, ha vissza tudnám fordítani az órákat, de olyan fiatal koromban voltam, amikor szinte megbénultam.

Néhány Bennell más áldozata kihagyott a játékból, túl érzelmileg megijedt a folytatáshoz. Walters soha nem adta fel álmát. Debütálása Dario Gradi csapatának 1-0-os veresége volt Peterborough United ellen az 1987-88-as szezon utolsó napján, és nagyon gyorsan a 16 éves volt, mint egy csillag a beszélgetésben. Crewe játszotta a Red Star Belgrádot, az 1991-es európai kupa nyerteseit, egy szezon előtti mérkőzésen és Gradi azt mondta, hogy Walters volt az egyetlen csapata, aki tehetséges volt ahhoz, hogy játsszon az ellenzékért.

„Amikor 16 éves voltam repül, ”mondja Walters. – 17-kor azt hitték, hogy aláírom a Liverpoolt. Az emberek arról beszéltek, hogy én vagyok az első 1 millió font tinédzser.A Stamford-híd FA-kupájában a Chelsea ellen szereztem. Olyan magas színvonalú játékos voltam egy gyerekért, különösen Lilleshall-ba mentem, de ez idő alatt ezt a titkot tartottam.

„Csak úgy kellett tennem, mintha soha nem történt volna meg, és blokkoltam. Tudtam, hogy soha nem jön ki, és teljesen megrémültem, mert úgy gondoltam, hogy ha valaha is jönne ki, akkor ez lenne a karrierem végére. Véleményem szerint nem is tudnék menni, soha nem bánnám focizni. És a futball volt az álmom. Ez volt az életem. Még Lilleshallban is voltam az a fiú, aki egész idő alatt extra edzést végzett. Régebben azt mondták, hogy őrült vagyok, de úgy döntöttem, hogy sikerült. ”

A felszínen Walters fiú volt a labdarúgó-világegyetem kulcsaival. Mégis, többet szenvedett, mint bárki tudta. “Össze voltam zavarodva. Miért én? Én visszahúzódtam magamba.Dario azt mondta nekem: „Furcsa fiú vagy”, és azt gondoltam: „Nos, az egyik edzőm ezt tette velem.” Ez puszta zavart volt. Régebben azt gondoltam: „Én vagyok meleg?”, És az akkori kultúra szerint nem volt olyan dolog, mint a melegek a labdarúgásban. Nyilvánvaló, hogy most teljesen más, de ha eljött volna, akkor megcsináltam volna. mint a karrierem befejeződött volna. Ezért, amikor a vizsgálat megkezdődött, és a rendőrség elkezdett látni engem, soha nem mondtam semmit. A CID néhányszor körbejárta, de azt tagadom.Véleményem szerint, ha azt mondanám, hogy mi történt velem, nem gondoltam, hogy folytathatnám a labdarúgást. – folytatta, amikor Walters 14 éves volt. Aztán 17 éves korában Walters-et vérbetegségben diagnosztizálták. – Körülbelül öt hónapig beteg voltam. Elvesztettem egy csomó súlyt, aztán elkezdtem átmeneti artritisz kialakulását bizonyos ízületekben. Az úgynevezett hiányos Reiter-szindróma. Meglátogattam ezeket a különböző szakembereket, és néhány év múlva azt mondták, hogy soha többé nem fogok focizni. Azt mondták nekem, hogy a fertőzés már évekig alvó lehet a testetekben. De azért is kaphatod, mert valamit szexuális kapcsolaton keresztül továbbítunk. Szóval most el kell gondolkodnom: van-e belőle? Ez számomra az egyik legnehezebb dolog.Mindig is kétségem van a fejemben: ez az ember okozott nekem, hogy ez a vérzavar? Lehet, hogy nem ő volt, de a kétség mindig ott van. Anglia félig profi csapata számára is játszott, de mindig fennállt annak a veszélye, hogy a teste meghibásodna. – Bármikor felgyulladhat. Hayesen játszottunk, amikor Northwich-ben voltam, és le kellett nyúlnom a melegítésben. A térdem jött fel, de ha egyszer adtak nekem gyulladáscsökkentő szereket, játszhattam. Mindenki nevetett róla a háttérben, mondván, hogy fiziológiánknak Jézusnak kell lennie azért, mert meggyógyított. Csak soha nem tudtam, hol voltam a testemmel.Ez zavarba ejtő volt. ”Facebook Twitter Pinterest A Guardian Andy Woodwardnal készített, a múlt héten megjelent interjúja arra késztette a többi játékosot, hogy forduljanak a rendőrséghez. Fénykép: a Guardian

Korszakai voltak, amikor „nagyon alacsony volt, egy kicsit intravertált. Azt hittem, hogy egy nap szívroham támad. Ezekben a napokban senki sem tudta, mi volt a pánikroham. Apám megtalálta a Crewe-i házban, a padlón fekve, remegve. Néhány napig kórházba kerültem.

„Mielőtt Crewe-be mentem, tele voltam élettel, tele energiával. De kiütöttem belőlem a tölteléket. Magabiztos voltam, kimenő ember voltam, de néha most már csak egy héjba mennek. Néha rémálmok és alvási problémák vannak. A feleségem elmondja, hogyan ébredtem fel, és azonnal leültem egyenesen. Nem is tudom, hogy csinálom.Kevés időszakom van, ahol rendben vagyok, de akkor valami kiválthatja azt. ”

Bennell emlékeztetett arra, hogy különböző módon gyakorolhatja az irányítását. „Egy játék volt a Manchester United A csapatával szemben, amikor alulteljesítettünk. Büntetésének az volt, hogy leereszkedjen a Beeston-kastélyba [25 km-re Crewe-től]. Azt mondta, hogy három-négy alkalommal futtassuk a várat, aztán egy irányba mutatott minket, és azt mondta: „Otthon van az otthon, visszaviheted magad. Nyolc-kilenc órát vett igénybe, hogy visszatérjünk Crewe-be. Gyerekek voltunk, és nem volt telefonunk vagy semmi olyan nap, hogy megmutassuk nekünk az útvonalat. A végén meg kellett túrázni. Képzeld el, hogy ez történik ezekben a napokban.

„Emlékszem egy Karácsony estére is, amikor elvitt minket Manchester központjába.Éjjel késő volt, és megmutatta az összes durva embert, akit tudott – „Ismerem őt, az a bouncer ott”, és alapvetően félünk. Mindezeket az elme játékokat használta. Egy másik alkalommal azt mondta, hogy egy kísértetjárta házba megyünk. Ez az öreg, kísértetjárta ház szinte fekete volt, és megijedtünk. Aztán elkezdte mondani nekünk ezeket az ijesztő történeteket, hogy még jobban megkövesedettek legyünk. Mindez azért volt, hogy közel álljunk hozzá.

Bennell még a börtönben is próbálta kiaknázni pozícióját azokkal a labdarúgókkal, akik egyszer már az ő irányítása alatt álltak. Walters volt azok között, akik Bennell levelet írtak a cellájából. – Csak egy rövid levél volt, megkérdezve, hogy van-e esélyünk arra, hogy segítsünk neki, és küldjön egy kis pénzt.Egy millió darabra szakadtam az enyémet. – Hogy kérhetsz engem a pokolban? De Istenem, az ember arroganciája. Mindig volt ilyen arroganciája. – Jukeboxok, játékgépek voltak, mindenféle – mondta Walters. – Mindig emlékszem erre a kis majomra, sárga pólót viselve, a vállamon ülve, és mindenhol megdöbbentem. Barry ezt csak kifogásként használta nekem, hogy elvegyem. Facebook Twitter Pinterest Barry Bennell, aki a Crewe-nál és más klubokban tanult, az amerikai hatóságok úgy vélték, hogy „szinte kielégíthetetlen étvágy” van a fiatal fiúk számára.Fénykép: PA / PA Archívum / PA képek

„Mindent megtett, a pólókat, a labdarúgó pólókat – Lacoste, minden ilyen dolgot. Egy szobája a házában tele volt ingekkel és csizmákkal, és azt mondta, hogy segíts magadnak, bármit is akartál. Máskor a ruhákat néző raktárak köré vitt minket, és ismét „válassza ki, amit akar”.

Ez egy kiadás, hogy nyíltan beszélhessen arról, hogy mi történt – valami mindenkinek megtartotta a közeli családtagjait és barátait – de nyilvánvalóan fájdalmasnak tartja, hogy annyira kevés válasz érkezett a klubtól, amelyet az ifjúsági csapat szintjén képviselt Angliában. – mondja Walters. – Mindig voltak pletykák a Crewe körül. A klubnak ki kell vennie a fejét a homokból, bocsánatot kell kérnie és mondania valamit.Crewe Alexandra volt, ahol történt. Nem volt a Crewe-hez tartozó feederklub. Ez volt a legrosszabb titok a labdarúgásban, amit Barrynek a házában maradtak, de senki sem volt Crewe-ben, amennyire meg tudtam mondani. Ez [a reakció] botrányos. De mindig ugyanazok voltak. ”

Az elmúlt héten és Woodward rendszeres kapcsolatban álltak, és több mint 20 éve újraegyesültek. A beszélgetések egyszerre érzelmi, nehéz és felemelkedőek voltak. Számos más áldozat is kapcsolatba lépett, egészen addig, amíg Bennell az 1970-es években részt vett a junior csapatokkal Manchesterben, és a Labdarúgó Szövetség forróvonalat hoz létre más áldozatok számára.Walters, aki nagy méltósággal és bátorsággal beszél, a Woodward interjújára adott válasz alapján döntő támogatást várhat. Andy Woodward nagy bátorságot mutatott – de a története csak a jéghegy csúcsa? | Daniel Taylor További információ

Időközben Bennell engedélyt ad ki, Richard Jones nevet használva, miután 2015 májusában két év börtönbüntetésre ítélték egy 12 éves fiút érintő történelmi esetről. futballpálya Macclesfieldben. 62 éves korában már 23 évig szolgált 23 szexuális bűncselekményért, köztük a buggery-vel szemben, a hat és kilenc-15 éves fiú között.Bennell bűncselekményeit először 1994-ben észlelték, amikor Floridában négyéves büntetést kaptak, miután elismerte, hogy egy labdarúgó-túra alkalmával egy fiú egy zsonglőrködésére és illetéktelen támadására ad okot. úgy véli, hogy „egy ilyen ember soha nem szabadul ki”, és kapcsolatba lépett a rendőrséggel – legalább öt másikval együtt – és a hivatásos labdarúgók szövetségével. „Nagyon nehéz hét volt, mivel mindent visszahoztak, de ugyanakkor örülök, hogy Andy megkezdte ezt. Segíteni fog nekem, hogy továbblépjek a saját életemmel. Annyira ideges voltam, de ez az első lépés a helyreállításhoz.